onsdag 13 februari 2008

Suck...

.. är det enda man kan säga om det skådespel som Vilks och hans danska kollegor nu deltar i. I Danmark och Sverige pratar man om organiserad brottslighet om en bankrånare kommit ihåg att tanka flyktbilen, terrorism om en invandrad muslim äger en telefon katalog med Vilks address i. Skulle han dessutom köpa lite gödningsmedel på Järnia, då är det riktigt kört....
I SvDs artikel, ja, egentligen är det flera så talas det om hur allvarligt PET tar detta hotet. Svenska Säpo är än så länge mer sansade. Det finns alltid tokstollar som vill göra än det ena än det andra. I Sverige har nazistiska och rasistiska grupper hotat invandrare och organiserat förstört judiska gravplatser, men inte har vi sett några stora artiklar om organiserad terrorism och säkerhetspolis som förföljer dem runt i deras vardag.
Så länge man på fullt allvar tror att förolämpningar mot andra kulturer eller religoner skall skyddas av yttrandefriheten, då får man vänja sig vid att det finns liknande dårar i det andra lägret som tycker att det är deras rätt att globalt mordhota. Det är lika dumt från båda sidorna. Vi behöver journalister och konstnärer som konstruktivt kritiserar religösa fundamentalister och visar vad de egentligen står för i ett ordnat och professionellt sätt. Att bara räcka ut tungan och göra fula grimaser till de större grabbarna har aldrig gett mer än prygel, det har de flesta ungar lärt sig redan i förskolan......

1 kommentar:

Anonym sa...

Allvarligt talat, men nu tycker jag att du ska tänka efter lite.

"Så länge man på fullt allvar tror att förolämpningar mot andra kulturer eller religoner skall skyddas av yttrandefriheten, då får man vänja sig vid att det finns liknande dårar i det andra lägret som tycker att det är deras rätt att globalt mordhota. Det är lika dumt från båda sidorna."

Det är JUST DETTA yttrandefriheten handlar om.
Yttrandefrihet betyder att man måste acceptera att även de man tycker är idioter och puckon säger saker som man tycker är fullkomligt vansinniga.
Att kunna förolämpa andra kulturer och religioner är absolut en självklar del av yttrandefriheten. Får man inte det så har man inte yttrandefrihet. SÅ enkelt är det.

Och om du tycker att det är lika dumt att göra en elak skämtteckning som att faktiskt mordhota någon, då tycker jag att du är rejält ute och cyklar.

Tänk efter lite.