söndag 30 december 2007

Rökare skall förföljas...

Så nu var det dags igen. De stackars rökarna jagas igen...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_726955.svd

Det är egentligen ganska sorgligt att se hur cynisk man kan vara från statens sida. Man talar om merkostnader för rökare, hur mycket de kostar. Men om de nu dör i förtid så kostar de ju ingen pension. Det är bara löjligt att höra att arbetsgivare och stat skall tala om för vuxna människor vad de får göra och inte göra. Snart talar man om begränsningar i sex livet för att spara på kostnader för STD och HIV. Feta personer skall naturligtvis också diskrimineras.

Vad kostar egentligen en vegetarian?

I Singapore så har man infört en extra pensionsförsäkring som gäller för personer över 75 år. Har man inte denna försäkring och blir äldre än 75 år så får man ingen pension.

Om en arbetsgivare kan säga att man inte får röka eftersom det ger mer sjukdagar, kan han också säga detsamma om människor med HIV? Eller om de är feta? Eller har någon annan avvikelse?

Kan till och med en arbetsgivare tala om att det måste vara en rökare?

Ju mer man fördjupar sig i detta cyniska sätt att se, så blir det bara fel. Att ha högre skatt på tobak må vara hänt, men att tillåta diskriminering av rökare är inte bara odemokratiskt det är väldigt osvenskt.

Att påpeka att röklukten är avskyvärd och därmed anledning nog för diskriminering, gäller detta också om man luktar vitlök? Det är inte speciellt trevligt att ha en vitlöksstinkande sjuksköterska eller?

Går man nu ut på en bar i Stockholm så luktar det förvisso inte rök. Istället luktar det svett, gamla spyor och stekos.

Visste ni föresten att stekos från BBQ anläggningen på tomten innehåller lika mycket nitrosaminer som cigarettrök? Skall vi förbjuda grillad mat också?

Låt rökarna vara. Skapa en realistisk situation för dem och sluta att diskriminera dem.....

Inga kommentarer: